16-17 Bahar YY. Yılsonu (Final) Sınav Takvimi (15.05.2017)

SINAVLARA İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR

1. Sınava girerken; öğrenci kimlik kartı ya da güncel tarihli (08.05.2017 ve daha sonraki tarihli) öğrenci belgesi ile girilmelidir.

2. Sınava girerken; programa (Birinci veya İkinci Eğitim) ve öğrenci numarasına göre ilan edilen listedeki amfide/sınıfta sınavlara girilmelidir.

3. Sınavlardan önce Hukuk Fakültesi web sayfası ile panolarda ilan edilen ve öğrenci numara aralığına göre düzenlenmiş “Amfi Dağılım Listesi” öğrencilerin hangi amfide sınava gireceklerini göstermektedir.

Bu listeye göre amfiler de; öğrencilerin hangi sırada oturacağı listeler yer almaktadır. Listeler de ismi yer almayan öğrencilerin sınava girebilmeleri için Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna başvurması gerekmektedir.

4. Bütünleme sınavına girebilmek için; final sınavına/sınavlarına girmemiş olmak (Bu durumda herhangi bir mazeret belirtilmesine gerek olmayıp doğrudan bütünleme sınavına girilebilinir) veya final sınavlarına girdikten sonra başarısız olmak gerekir. Not yükseltmek amacıyla (DD ve DC notlu dersler için) bütünleme sınavlarına girilemez.

5. Bütünleme sınav takvimi ilk önce Fakültemiz web sayfasında ilan edilecek ve ilan edildiği gün içerisinde bu tarihler BYS’ye işlenecektir. Bu nedenle tarihler için ilk önce web sayfası takip edilmelidir.

TABİ OLUNAN MÜFREDATLARA (YILLIK VE DÖNEMLİK) GÖRE SINAVLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

A) 2008 ve önceki yıllarda kayıtlanan yıllık müfredat öğrencileri:

1. 2008 ve önceki yıllarda kayıtlanan yıllık müfredat öğrencilerinin tabi olduğu sınav takvimi “2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI YILLIK MÜFREDAT FİNAL TAKVİMİ” başlığı altındadır.

2. Kıymetli evrak dersini başarı ile tamamlamayanların, 5 Haziran 2017 Pazartesi günü yapılacak olan “HUK3003 Ticaret Hukuku” dersinin sınavında “Kıymetli Evrak” konuları da dâhil olacaktır. Kıymetli evrak dersinin dâhil olmadığı sınav da aynı tarihte yapılacak olup öğrenci listesi, ilgili anabilim dalına verilmiştir.

3. Sigorta Hukuku dersini başarı ile tamamlamayanların, 8 Haziran 2017 Perşembe günü yapılacak olan “Deniz Ticareti Hukuku” dersinin sınavında “Sigorta Hukuku” konuları da dâhil olacaktır. Sigorta Hukuku dersinin dâhil olmadığı sınav da aynı tarihte yapılacak olup öğrenci listesi, ilgili anabilim dalına verilmiştir.

4. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngilizce derslerinin finalleri, sırasıyla; 30 Mayıs’ta, 31 Mayıs’ta ve 1 Haziran 2017’ de yapılacaktır. Sadece bu derslerin bütünleme sınavları, yine sırasıyla; 13, 14, 15 Haziran 2017 tarihinde yapılacak olup diğer derslerin bütünleme sınav tarih aralığı, Üniversitemiz akademik takviminde yer almaktadır.

5. Final sınav notlarının ilanı sonucunda mezun olmaya hak kazanların, Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Bu dilekçeler faks yoluyla da ulaştırılabilinir.

B) 2015 ile 2016 yılında kayıtlanan yıllık müfredat öğrencileri:

C) Dönemlik müfredat öğrencileri:
Final sınav notlarının ilanı sonucunda mezun olmaya hak kazanların, Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Bu dilekçeler faks yoluyla da ulaştırılabilir.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 25.05.2017 17:20:18 tarihinde güncellenmiştir.