2018-2019 Yaz okulunda kurum dışından alınacak derslere ilişkin duyuru

Yaz Okulu Yönergesinin 9 maddesinin 3 fıkrası aşağıdaki gibi değiştirilmiş ve 10 fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

Yaz Okulu Yönergesinin 9 maddesinin 3 fıkrası Eski Hali (3) Mezun olabilmesi için beş dersi kalan öğrenciler yaz okulunda bu derslerin tamamını alabilir. Diğer öğrenciler yaz okulunda en çok dört ders alabilir. )

Yaz Okulu Yönergesinin 9 maddesinin 3 fıkrasıYeni Hali (3) Mezun olabilmesi için beş dersi kalan öğrenciler yaz okulunda bu derslerin tamamını alabilir.)

Yaz Okulu Yönergesinin 9 maddesinin 10 fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. (10)  Bir öğrenci, azami öğrenim süresi boyunca en fazla dört dersi başka üniversiteden alabilir. )

Yıllık sistemde yaz okulu açılmaz.  (8.madde 2.fıkra)

________________________________________________________________________________________

Başka Üniversiteden yazokulunda ders alma sınırında başarısız notlu dersler ve kesin kayıt yapılıp sınavına girilmeyen derslerde sayılmaktadır!

Fakültemizde bahar döneminde aldığı dersin sınavı açıklanmadan başka üniversitede yaz okulu ders kaydı yapan ve fakültemizde notlar açıklandıktan sonra dersten geçen öğrencilerimizin diğer üniversitede kayıtlandıkları dersin, kaydını silemediği takdirde fakültemize durumu izah içeren dilekçe vermeleri gerekmektedir.

Yaz okulu almak istenilen üniversiteden; Okul ve ders bazında en az bir öğrencinin Üniversite veya Fakülte tarafından onaylı ders içeriğini gösteren belgenin Fakültemize teslim edilmesi yeterlidir.

Getirilen ders içeriği Anabilimdalları tarafından incelendikten sonra ilan edilecektir.

2017-2018 Döneminde Kabul edilen dersler ilgili üniversitelerde açıldıysa 2018-2019 döneminde de geçerelidir.2017-2018 yaz okulu duyurusu

(Yaz okulunda alınan dersin Fakültemizdeki 1. veya 2. derse sayılması şartı ile kabul edilmişse;

Yaz okulu sonrası transkriptlerin tesliminde Fakültemizde hangi derse sayılacağı konusunda dilekçe vermeleri veya Öğrenci İşleri e.posta : hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr e.posta göndermeleri gerekmektedir)

İstenilen belgeler için aşağıda belirtilen Üniversite Duyurularını inceleyiniz.

*Doğuş Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu için (Tıklayınız)

*Sakarya Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu için (Tıklayınız) (ders içerikleri döküm alırken linkin belirtilmesi gerekmektedir)

*Hacettepe Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu için (Tıklayınız)

*Hacı Bayram Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu için (Tıklayınız) / Fakülte için (Tıklayınız)

Üniversitemiz 2018-2019 akademik takvimi gereğince;

diğer yükseköğretim kurumları yaz okullarından alınan ders notlarının kabulü için Birim Yönetim Kuruluna dilekçe verme son günü: 18.09.2019

16.09.2019 Yaz Okulu Sonrası Tek Ders Sınavı (Yaz Okuluna Kayıtlanan Öğrenciler İçin)

Yaz Okulu Sıkça Sorulan Sorular

Üniversitemiz Yaz Okulu Yönergesi ‘nin 9.maddesinin 3.fıkrası hakkında

24.05.2017 tarih ve 1700154226 sayılı yazımız ile görüş sorulmuş olup

30.05.2017 tarih ve 1700158989 sayılı cevabi yazıda;

Başka üniversiteden yaz okulu alan öğrencilerin durumu aynı yönergenin 10.fıkrasında düzenlenen sınırlamaya tabi olduğu belirtilmiştir.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 23.07.2019 16:29:26 tarihinde güncellenmiştir.