Af Başvuruları Hakkında Duyuru (12.09.2018)

AF BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN DOSYASI 19.09.2018 TARİHİNDE SEVK EDİLECEKTİR

DURUNUN TAKİBİ YETERLİDİR.

18 Mayıs 2018 tarih ve 7143 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen

“GEÇİCİ MADDE 78 Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dahil, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç,

her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren

dört ay içinde başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44. Maddesinde belirtilen esaslara göre 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır.

Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler,

üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim kurumlarının senatolarının da uygun görmesi halinde,

senatolar tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ikamet ettikleri ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilirler.

Bu maddeden yararlanıp bir yükseköğretim kurumunda öğrenci statüsü kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilirler. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.

BAŞVURU TARİHLERİ VE İSTENİLEN BELGELER

Başlangıç : 18.05.2018

Bitiş          : 18.09.2018

Askerde Olanlar İçin : Terhis tarihini takip eden iki ay içinde başvuru yapmaları gerekir.

Başvuruların ilgili Fakülte/Yüksekokul/Enstitüye şahsen yapılması gerekmektedir veya noter vekaleti ile yapılır.

Yukarıda belirtilen süreler dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Ön Lisans/Lisans Öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Belgeler

• 1)      Başvuru dilekçesi.

• 2)      Nüfus Cüzdanı fotokopisi

3)      Lise Diploması.(Diploma Üniversitemizde ise, bu durumu bildirir dilekçe.)

4)      ÖSYM sonuç belgesi ve yerleştirme sonuç belgesi (Kayıt hakkı kazanıp, hiç kayıt yaptırmayanlar için)

5)      Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

7)      Erkek adaylar için askerlik durum belgesi.

8)      Adli Sicil Kaydı Belgesi.

7143 Sayılı Af  Kanunu Uygulama Esasları

SONUÇLANAN AF BAŞVURULARI (DAHA ÖNCE VERİLEN ÖĞRENCİ NUMARALARI DEĞİŞMİŞTİR)

FAKÜLTEMİZE 25.07.2018 TARİHİNDEN ÖNCE; 2547 SAYLI KANUNA EKLENEN  GEÇİCİ MADDE 78 KAPSAMINDA AF BAŞVURUSUNDA BULUNANLARIN DOSYALARI İNCELENMİŞ OLUP BAŞVURU SONUCU AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR. BU SO

NUCA GÖRE İŞLEMLER TAMAMLANDIKÇA (DERS İNTİBAKI, KATKI PAYI TANIMLANMASI...) YİNE BU DUYURU GÜNCELLENEREK BİLGİLENDİRME YAPILACAKTIR. BU NEDENLE HARÇ BEDELİ VE DERS KAYDI İÇİN BEKLENMESİ VE SADECE BU

DUYURUNUN TAKİBİ YETERLİ OLACAKTIR.

BU TARİHTEN SONRAKİ BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE YİNE BU DUYURU İÇİNDE DUYURULACAKTIR. BU NEDENLE BU DUYURUNUN İÇERİĞİNİ KONTROL ETMEK YETERLİ OLACAKTIR.

1.HARÇ BEDELLERİ TANIMLANMIŞ OLUP; 14 EYLÜL 2019'A KADAR, ÜLKEMİZİN HERHANGİ BİR YERİNDEKİ YAPI KREDİ BANKASININ ŞUBESİNE,  HARÇ BEDELİ YATIRILABİLİR. (DİĞER İŞLEMLER İÇİN YİNE BURADAN MADDE MADDE

DUYURU YAPILACAKTIR)

2. AÇIKLAMA KISMINDA; "DERS KAYDI YAPILABİLİR" YAZILI OLANLAR DERSLERİNİ SEÇİP DANIŞMAN ONAYINA GÖNDEREBİLİRLER (HARÇ BEDELİ YATIRILMADAN DERS KAYDI KESİNLİŞTİRİLŞEMEZ)

DERS SEÇİMİ VE GENEL BİLGİLENDİRMELER İÇİN İNTERNET SAYFAMIZDA DUYURULAR BAŞLIĞI ALTINDAKİ; "Ders Seçimi harç yatırılması ve genel bilgilendirmeler" KISMINDAN BİLGİ EDİNİLMELİDİR.

TEMMUZ SONUÇ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 17.09.2018 13:53:42 tarihinde güncellenmiştir.