Ek Madde-1 (Merkezi Puanla Yatay Geçiş)

Ek Madde-1 (Merkezi Puanla Yatay Geçiş.) ile kayıtlanan öğrencilerin muafiyet işlemlerinin tamamına yakını tamamlanmıştır. Muafiyet raporlarınız hazırlanmış ve sizlere tebliğ edilecektir. (BÜTÜN ÖĞRENCİLER TEK TEK ARANACAKTIR)

Bu nedenle itiraz için muafiyet raporu tebliğ edilmeden mail atmanıza ve dilekçe vermenize gerek yoktur.

Yapılması gerekenler:

1-Transkriptlerine muaf dersleri işlenen öğrencilerimiz, ders seçiminizin gecikmemesi adına transkriptlerinizde yer alan muaf derslere göre seçim yapmanız yararınıza olacaktır (Muaf olunan derslerin yer aldığı üst yazı kişilere tebliğ edilecektir.)

2-Sadece Harfli başarı notlarında yanlışlık söz konusu ise aşağıda yer alan mail adresine e-posta gönderilmelidir.

3-İntibak edilen sınıflarda yanlışlık söz konusu ise lütfen aşağıda yer alan mail adresine e-posta gönderiniz. (Daha önce gelen maillere göre

3-Sorumlu olduğunuz dersler, Bilgi Yönetim Sistemlerinizde (BYS) yer almaktadır (Müfredat Başlığı Altında). Ders kayıt dilekçeleri verilirken müfredattaki derslere dikkatle bakmanız yararınıza olacaktır. (

3-Dönemlik (3. ve 4. Sınıfa Yatay Geçiş Yapanlar) ve Yıllık (2. Sınıfa Yatay Geçiş Yapanlar) Öğrencilerden muafiyetleri sonucu 3,00 ve üzeri not ortalamasına sahip olanlar üst sınıftan ders alabilirler (intibak edildiği sınıftan önceki sınıfların bütün derslerinden başarılı olmak kaydıyla)

Öncelikle birinci sınıfta yer alan derslerden başlanarak üst sınıflara doğru 12 ders seçebilirler.

Örneğin, 3. sınıfa yatay geçiş yapan öğrenci; muaf edilmediği 1. ve 2. sınıf derslerini almalı ve daha sonra 3. sınıf derslerini almalıdır. Ders alma hakkı devam ediyorsa (12 ders sınırına ulaşmamış ise) üst sınıf olan 4. sınıftan ders almalıdır. Dilekçeler buna göre verilmelidir.

NOT!!:İntibaklar sonrası 1,80 Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını (GANO) sağlayamayan öğrenciler bulunduğu sınıftan ders alamazlar. Örneğin öğrenci 3. sınıfa intibak ettirilmiş ve muafiyetleri sonrası GANO'su (ders kaydı yapıldıktan sonra GANO hesaplanmaktadır.) 1,80 ve üzeri değilse sadece 1. ve 2. sınıf derslerini alabilir. Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden ders seçen öğrencilerin transkriptleri bu hususa göre kontrol edilecek ve bu durumda olan öğrencilerin bulunduğu sınıftaki dersleri silinecektir. (
Şimdiye kadar böyle bir durumda olan öğrencimiz bulunmamaktadır.)

4-Hangi dersler alınmak isteniyor ise A4 kağıdına yazılarak ve Fakültemiz evrak kayıt bürosuna teslim edilmelidir.

5-Muafiyet işlemlerinden önce ders seçimini Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapmış öğrenciler yukarıdaki hususlara dikkat etmeli ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için dilekçe vermelidir. (Seçilen dersler ve seçilmek istenen ders/dersler ile ilgili)

NOT1:Muafiyet işlemleri yapılırken bir dönemlik bir ders yıllık müfredatta muaf edilmemiştir. (ders saati 2 katı kadar değil ise)

--Özlük dosyalarınız, önceki üniversitenizden talep edilmiştir.

--Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden fotoğraflarınızı yükleyiniz. (Aksi takdirde öğrenci kimlikleriniz çıkmamaktadır)

--Herhangi bir sorun karşısında hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr   eposta adresine mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Duyuruda yer alan bilgiler için e-posta ile tekrar bilgi verilmeyecektir.

Başarılar dileriz.

Listenin Son Hali İçin Tıklayınız.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 20.10.2016 09:51:13 tarihinde güncellenmiştir.