Ek Madde-1 Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş kesin kayıt sonuçları ve yapılacak işlemler. (Lütfen Öncelikle Duyurunun Tamamını Okuyunuz)

Merkezi Puan ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) kapsamında Kesin kayıt dilekçesi veren öğrencilerin durumları komisyon tarafından tekrar incelenmiş ve öğrenci numaraları ile durumları aşağıda yer almaktadır.

MUAFİYET İŞLEMLERİNİZ KOMİSYON TARAFINDAN İNCELENMEKTE OLUP KISA BİR SÜRE SONRA TAMAMLANACAKTIR. ÖZELLİKLE 4. SINIFA İNTİBAKI YAPILMIŞ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİN, Muafiyet ve İntibak Yönergesinin 6. maddesinin 6. fıkrasını bilmeleri yararlarına olacaktır.

Sisteme Kayıt Yapılması İçin Gerekenler:

1: öğrencilerin bys.marmara.edu.tr  adresine girerek ilk şifre oluştur kısmından Bilgi Yönetim Sistemine kayıtlanmaları gerekmektedir.

2: Bilgi Yönetim Sistemine kayıt yaptırdıktan sonra profil bilgilerim kısmından fotoğraf yüklemesi yapılması gerekmektedir.

Ders Kaydı İçin Yapılması Gerekenler:

1: İkinci öğretim öğrencileri, öncelikle harçlarını Yapı kredi bankasının herhangi bir şubesinden  veya harc.marmara.edu.tr  adresine girerek world özelliği olan kartlartla da ödeme yapılabilinir.

2: Hazırlık sınıfı okumuş olan öğrencilerin muafiyetleri olmadığı için bu öğrenciler (ikinci öğretim öğrencileri harç yatırdıktan sonra), ders kaydı için dilekçe verebilirler. (Dilekçe ıslak imzalı ve asıl olmalıdır. FAX veya mail yoluyla işlem yapılmayacaktır. Kargo ile gönderilebilinir. adres, fakültemiz web sayfasında yer almaktadır. )

3: Öğrencilerin tabii olduğu müfredat ilan edilen listede yer almaktadır. Tabii olunan müfredatta sorumlu olunan dersler, öğrencilerin Bilgi Yönetim Sistemlerinde yer almaktadır(Müfredat Başlığı Altında). Ders kayıt dilekçeleri verilirken müfredattaki derslere dikkatle bakmanız yararınıza olacaktır.

4: Bilgi Yönetim Sistemindeki Yıllık müfredatlarda 1. yarıyıl:  birinci sınıf -- 3. yarıyıl: ikinci sınıf --  5. yarıyıl: üçüncü sınıf -- 7. yarıyıl: 4. sınıf derslerini kapsamaktadır.

5: Hazırlık sınıfı öğrenimini tamamlayıp gelen öğrenciler dışındaki öğrencilerin muafiyetleri yapılacağından (hazırlık sınıfında öğrenim görmüş olanların başvuru dosyalarında yabancı dilden başarı durumunu gösterir belge var ise sonradan değerlendirilecektir.) , bu öğrenciler ders kayıt dilekçesini ikinci bir duyuruya kadar vermeyecektir.

6: Fakültemiz ikinci öğretiminden birinci öğretimine geçen öğrencileri ders kaydı için dilekçe verebilirler. (Dilekçe ıslak imzalı ve asıl olmalıdır. FAX veya mail yoluyla işlem yapılmayacaktır. Kargo ile gönderilebilinir. adres, fakültemiz web sayfasında yer almaktadır. )

7: Dönemlik ve Yıllık Öğrenciler En fazla 12 ders alabilir. intibak ettirildiği sınıf 1. sınıf olup muafiyeti olmayanlar sadece bulunduğu sınıf derslerini seçebilir.

8: Dönemlik ve Yıllık Öğrencilerden muafiyetleri sonucu 3,00 ve üzeri not ortalamasına sahip olacaklar üst sınıftan ders alabilirler (Öncelikle en alt sınıflardan başlanarak üst sınıflara doğru 12 ders seçebilirler.)

Ders kayıt dilekçeleri A4 kağıdına yazılabilinir, matbu bir dilekçe bulunmamaktadır.

Listedeki bütün bilgilerin kontrol edilmesi önem arza etmekte olup; bilgilerde hata olması durumunda hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. (Sorularınız bu mail üzerinden cevaplanacaktır)

liste için tıklayınız.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 02.10.2016 22:13:00 tarihinde güncellenmiştir.