KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ MUAFİYETLERİ VE DERS KAYITLARI

Kurumlar Arası Yatay Geçiş Öğrencilerinin muafiyet işlemleri tamamlamış ve transkriptlerine muaf olunan dersler yansıtılmıştır.

Yapılması gerekenler:

1-Transkriptlere muaf dersler işlenmiş mi diye kontrol edilmelidir. Ders seçiminizin gecikmemesi adına transkriptlerinizde yer alan muaf derslere görem seçim yapmanız yararınıza olacaktır (Muaf olunan derslerin yer aldığı üst yazı kişilere çarşamba gününden sonra tebliğ edilmeye başlanacaktır.)

2-Harfli başarı notlarında yanlışlık söz konusu ise aşağıda yer alan mail adresine e-posta gönderilmelidir. İtiraz durumu derslerin muafiyetine ise dilekçe verilmelidir.

2-Sorumlu olduğunuz dersler, Bilgi Yönetim Sistemlerinizde (BYS) yer almaktadır (Müfredat Başlığı Altında). Ders kayıt dilekçeleri verilirken müfredattaki derslere dikkatle bakmanız yararınıza olacaktır. (

3-Dönemlik (3. Sınıfa Yatay Geçiş Yapanlar) ve Yıllık (2. Sınıfa Yatay Geçiş Yapanlar) Öğrencilerden muafiyetleri sonucu 3,00 ve üzeri not ortalamasına sahip olanlar üst sınıftan ders alabilirler (Öncelikle birinci sınıfta yer alan derslerden başlanarak üst sınıflara doğru 12 ders seçebilirler.)

Örneğin, 3. sınıfa yatay geçiş yapan öğrenci; muaf edilmediği 1. ve 2. sınıf derslerini almalı ve daha sonra 3. sınıf derslerini almalıdır. Ders alma hakkı devam ediyorsa (12 ders sınırına ulaşmamış ise) üst sınıf olan 4. sınıftan ders almalıdır. Dilekçeler buna göre verilmelidir.

4-Hangi dersler alınmak isteniyor ise A4 kağıdına yazılarak ve Fakültemiz evrak kayıt bürosuna teslim edilmelidir.

5-Ders seçimini daha önce yapmış öğrenciler isterlerse ders ekleme-çıkarma tarihlerinde derslerini ekleyebilirler.(Tercih öğrenciye ait olup her iki şekilde de eksik kalan dersler seçilebilinir)

Not: Özlük dosyalarınız için üst yazılar 03.10.2016 tarihinde posta yoluyla önceki okullarınıza gönderilecektir.

Herhangi bir sorun karşısında hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr   eposta adresine mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Duyuruda yer alan bilgiler için e-posta ile tekrar bilgi verilmeyecektir.

Başarılar dileriz.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 02.10.2016 21:27:41 tarihinde güncellenmiştir.