Merkezi Puanla Yatay Geçiş Kesin Kayıt İlan

Merkezi Puan ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) kapsamında Kesin kayıt dilekçesi veren öğrencilerin durumları komisyon tarafından tekrar incelenmiş ve öğrenci numaraları ile durumları aşağıda yer almaktadır.

MUAFİYET İŞLEMLERİNİZ KOMİSYON TARAFINDAN İNCELENMEKTE OLUP KISA BİR SÜRE SONRA BÜTÜN MUAFİYETLER TAMAMLANACAKTIR.

Sisteme Kayıt Yapılması İçin Gerekenler:

1: öğrencilerin, bys.marmara.edu.tr  adresine girerek ilk şifre oluştur kısmından Bilgi Yönetim Sistemine kayıtlanmaları gerekmektedir.

2: Bilgi Yönetim Sistemine kayıt yaptırdıktan sonra profil bilgilerim kısmından fotoğraf yüklemesi yapılması gerekmektedir.

Ders Kaydı İçin Yapılması Gerekenler:

1: İkinci öğretim öğrencileri, harçlarının ilk taksidini Yapı Kredi bankasının herhangi bir şubesinden  veya harc.marmara.edu.tr  adresine girerek world özelliği olan kartlartla ödeme yapabilirler.

2: Hazırlık sınıfı okumuş olan veya muafiyet talebi olmayan öğrencilerin muafiyetleri olmadığı için bu öğrenciler (ikinci öğretim öğrencileri harç yatırdıktan sonra), ders kaydı için dilekçe verebilirler (Dilekçe ıslak imzalı ve asıl olmalıdır. FAX veya mail yoluyla işlem yapılmayacaktır. Kargo ile gönderilebilinir. adres, fakültemiz web sayfasında yer almaktadır. )

3: Öğrencilerin tamamı yıllık müfredata tabidir. Tabii olunan müfredatta sorumlu olunan dersler, öğrencilerin Bilgi Yönetim Sistemlerinde yer almaktadır(Müfredat Başlığı Altında). Ders kayıt dilekçeleri verilirken müfredattaki derslere dikkatle bakmanız yararınıza olacaktır. Ders seçimi yaparken birinci sınıftan başlanarak dersler seçilmelidir.

4: Bilgi Yönetim Sistemindeki Yıllık müfredatlarda 1. yarıyıl:  birinci sınıf -- 3. yarıyıl: ikinci sınıf --  5. yarıyıl: üçüncü sınıf -- 7. yarıyıl: 4. sınıf derslerini kapsamaktadır.

5: Hazırlık sınıfı öğrenimini tamamlayıp gelen öğrenciler dışındaki öğrencilerin muafiyetleri yapılacağından (hazırlık sınıfında öğrenim görmüş olanların başvuru dosyalarında yabancı dilden başarı durumunu gösterir belge var ise sonradan değerlendirilecektir.) , bu öğrenciler ders kayıt dilekçesini ikinci bir duyuruya kadar vermeyecektir.

6: Fakültemiz ikinci öğretiminden birinci öğretimine geçen öğrencileri ders kaydı için dilekçe verebilirler. (Dilekçe ıslak imzalı ve asıl olmalıdır. FAX veya mail yoluyla işlem yapılmayacaktır. Kargo ile gönderilebilinir. adres, fakültemiz web sayfasında yer almaktadır. )

7: Öğrenciler En fazla 12 ders alabilir. intibak ettirildiği sınıf 1. sınıf olup muafiyeti olmayanlar sadece bulunduğu sınıf derslerini seçebilir.

Ders kayıt dilekçeleri A4 kağıdına yazılabilinir, matbu bir dilekçe bulunmamaktadır.

Listedeki bütün bilgilerin kontrol edilmesi önem arza etmekte olup; bilgilerde hata olması, herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda kimlik bilgileri ve öğrenci bilgileri de yazılarak hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. (Sorularınız bu mail üzerinden cevaplanacaktır)

Öğrenci Numaraları        için tıklayınız.

Ders muafiyet talebinde bulunacak kayıtlanmaya hak kazanan öğrencinin başvuru dosyasında;

1.) Transkript (Kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı)

2.) Ders İçerikleri (Kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı)

3.) Ders Müfredatı Tablosu (Kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı) var ise

aşağıdaki dilekçeyi excel ortamında dilekçede belirtilen tüm bilgilerinin doldurularak hukuk.basvuru@marmara.edu.tr e.posta hesabına excel  olarak gönderilmesi gerekir.

• Ders Muafiyet Başvuru Dilekçesi, için TIKLAYINIZ

• Dilekçe, indirildikten sonra bilgisayar ortamında doldurulmalıdır.
  • Bilgisayar ortamında doldurulan dilekçenin excel formatında olmalı (pdf.odf.jpeg dosya türüne çevrilmemelidir)
  • Doldurulan dilekçe yukarıda belirtilen epostaya ek olarak gönderilmesi ; ONEDRİVE veya GOOGLE DRİVE eki olarak gönderilmemesi.

Merkezi Yerleştirme ile Yatay Geçiş ile ilgili daha önceki ilanlarımız

ÖİDB İLANI

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 19.09.2017 13:35:08 tarihinde güncellenmiştir.