Merkezi Yerleştirme Puanı İle Kayıtlananların Ders Seçimi.

Merkezi Puan İle Yatay Geçiş yoluyla kayıtlanıp muafiyet sonuçlarını bekleyip de ders seçimi yapmamış öğrencilerimizden; muafiyetleri BYS'ye işlenelerin ıslak imzalı dilekçe ile derslerini seçmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin tamamı yıllık müfredata tabidir. Tabii olunan müfredatta sorumlu olunan dersler, öğrencilerin Bilgi Yönetim Sistemlerinde yer almaktadır (Müfredat Başlığı Altında). Ders kayıt dilekçeleri verilirken müfredattaki derslere dikkatle bakmanız yararınıza olacaktır. Ders seçimi yaparken birinci sınıftan başlanarak dersler seçilmelidir.

Aşağıdaki dersler seçilirken;

1. Sınıfta HUK-SD2 Seçimlik ders grubundan IKT1080-İktisat dersini
2. Sınıfta HUK-SD4 Seçimlik ders grubundan MLY1080-Maliye dersini
3. Sınıfta HUK-SD6 Seçimlik ders grubundan HUK3028-Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku dersini
4. Sınıfta HUK-SD7 Seçimlik ders grubundan HUK3029-Tüketici Hukuku  olarak dilekçeye yazılacaktır.

4: Bilgi Yönetim Sistemindeki Yıllık müfredatlarda 1. yarıyıl:  birinci sınıf -- 3. yarıyıl: ikinci sınıf --  5. yarıyıl: üçüncü sınıf -- 7. yarıyıl: 4. sınıf derslerini kapsamaktadır.

5: Fakültemiz ikinci öğretiminden birinci öğretimine geçen öğrencileri ders kaydı için dilekçe verebilirler. (Dilekçe ıslak imzalı ve asıl olmalıdır. FAX veya mail yoluyla işlem yapılmayacaktır. Kargo ile gönderilebilinir. adres, fakültemiz web sayfasında yer almaktadır. )

7: Öğrenciler En fazla 12 ders alabilir. intibak ettirildiği sınıf 1. sınıf olup (Hazırlık okuyanlar) muafiyeti olmayanlar sadece bulunduğu sınıf derslerini seçebilir.

Ders kayıt dilekçeleri A4 kağıdına, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine hitaben yazılacak olup matbu bir dilekçe bulunmamaktadır. Yazılan dilekçeler Fakültemiz Yazı İşleri Bürosuna teslim edilecektir. Seçilen dersler için Fakültemiz resmi internet sayfasında yer alan ders programına göre derslere girilebilir.

Herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda kimlik bilgileri ve öğrenci bilgileri de yazılarak hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. (Sorularınız bu mail üzerinden cevaplanacaktır)

Başarılar Dileriz.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 02.10.2017 09:25:59 tarihinde güncellenmiştir.