Mezuniyet İşlemleri ve Tek Ders Başvuruları (07.02.2018)

(MEZUNİYETİ KESİNLEŞMEYEN ÖĞRENCİLERİN VERDİKLERİ DİLEKÇELER İŞLEME ALINMAYACAKTIR.)
  • 1.) Tabi olunan müfredattaki bütün derslerin alınmış ve alınan derslerin tamamından başarılı olunması gerekmektedir.

•  2.) Transkriptte belirtilen “Alınan” ve “Tamamlanan” kredinin 203/240 (Kredi/ECTS) olması gerekmektedir.

• (2008 ve 2009 girişli öğrencilerde bu değer idare hukuku dersinin kredilerinin değişmesinden dolayı 204/241, 205/ 242… çıkmakta olup mezuniyet için bir engel teşkil etmemektedir.)

•  3.) GANO’su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.

•  4.) Kütüphaneye ödünç kitap alımından veya başka bir sebepten dolayı borçlanılmış ise; fakültemize başvurmadan önce kütüphane ile iletişime geçilmelidir. Kütüphaneye borcunuz olması durumunda mezuniyet işlemi yapılamamaktadır. Borç ödendikten sonra dekont ile kütüphaneye giderek borç sildirilmeli ardından fakültemize başvurulmalıdır.

•  5.) Herhangi bir döneme ait harç borcunun olmaması gerekmektedir. (harç borcunun olduğu dönemde ders kayıtlanması yapılmamış ise bu durum dilekçede ya da e-postada belirtilmelidir.)

YUKARIDA YER ALAN HUSUSLAR KONTROL EDİLİP BU ŞARTLAR SAĞLANDIKTAN SONRA

Geçici mezuniyet belgesi talebi için fakültemiz öğrenci işleri bürosuna dilekçe ile başvurulmalı (dilekçe örneği, öğrenci işleri bürosunun önündeki koridorda yer alan bankoda ilan edilmiştir.) veya talebinizi hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr adresine e-posta gönderilmelidir. Dilekçe veya e-posta talebinde;

İsim

Soyisim

Öğrenci Numarası

T.C. kimlik numarası ve Final ya da Bütünleme sınavı sonrası mezuniyet durumu belirtilmelidir

Örneğin: İSMAİL BİÇER / 130113999 /  34343434034 / BÜTÜNLEME SINAVI MEZUNU

Mezuniyet işlemleri tamamlanıp geçici mezuniyet belgesi hazırlananların isimleri fakültemiz resmi internet sayfasında ilan edilecek olup sadece bu sayfanın takibi yeterli olacaktır.

FİNAL MEZUNLARI: 25.01.2018 TARİHİNDEN,
BÜTÜNLEME MEZUNLARI: 01.02.2018 TARİHİNDEN SONRA İLAN EDİLECEKTİR.

2017-2018 GÜZ DÖNEMİ SONUNDA TEK DERS SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME:

İlan edilen sınavlar sonucunda tek derse girme hakkı kesinleşenlerin (Bütün sınavları açıklandıktan sonra) 05.02.2018 tarihinde saat 14:00’te yapılacak tek ders sınavına girmesi ve ikinci bir talebe gerek kalmadan tek ders sınavının sonuçlarından sonra mezun olmaya hak kazananların geçici mezuniyet belgelerinin düzenlenmesi için 01.02.2018 tarihi mesai bitimine kadar Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna dilekçe vermesi ya da hukukogrenciisleri@marmara.edu.tr e-posta hesabına mail göndermesi gerekmektedir. Dilekçe veya eposta talebinde;

İsim

Soyisim

Öğrenci Numarası

T.C. kimlik numarası ve Girilecek Tek Dersin ismi belirtilmelidir

Örneğin: MEHMET AKSOY / 130113999 /  34343434034 / ANAYASA HUKUKU II

Bu öğrencilerin; dilekçeyle başvurmadan önce aşağıdaki hususlara dikkat etmesi önem taşımaktadır:

• 1.) Tek ders sınavına girecek öğrenci bu derse, daha önce kayıtlanmış olması gerekmektedir. Daha önce kayıtlanılmamış bir dersin tek ders sınavına girilemez.

• 2.) Tabi olunan müfredattaki 1 (Bir) ders dışında diğer derslerden başarılı olma şartı söz konusudur. Başarısız olup da sınavına girilmek istenen tek dersin, güz veya bahar dönemi dersi olması tek ders sınavına girme koşulu için engel teşkil etmemektedir.

• 3.) Bütün derslerden başarılı olup da GANO’su 2,00 olmayan öğrenciler de GANO’sunu 2,00 veya daha fazla bir değere yükseltmek amacıyla (DD veya DC harfli notlarından herhangi bir dersin) tek ders sınavına girebilir; ancak tek dersten alınacak en yüksek sınav sonucu ile birlikte (AA) GANO’sunun 2,00 veya daha yukarı bir orana yükseltebilme durumu söz konusu olmalı.

• 4.) Alınan kredinin 203/240 (kredi/ECTS) olması ve tek ders sınav sonucundan sonra da tamamlanan kredinin 203/240 (kredi/ECTS) olması gerekmektedir. (2008 ve 2009 girişli öğrencilerde bu değer idare hukuku dersinin kredilerinin değişmesinden dolayı 204/241, 205/ 242… çıkmakta olup mezuniyet için bir engel teşkil etmemektedir.)

• 5.) Kütüphaneye ödünç kitap alımından veya başka bir sebepten dolayı borçlanılmış ise; fakültemize başvurmadan önce kütüphane ile iletişime geçilmelidir. Kütüphaneye borcunuz olması durumunda mezuniyet işlemi yapılamamaktadır. Borç ödendikten sonra dekont ile kütüphaneye giderek borç sildirilmeli ardından fakültemize başvurulmalıdır.

• 6.) Herhangi bir döneme ait harç borcunun olmaması gerekmektedir. (harç borcunun olduğu dönemde ders kayıtlanması yapılmamış ise bu durum dilekçede ya da e-postada belirtilmelidir.)

• 7.) Tek ders notları BYS’den takip edilecek olup geçici mezuniyet belgeleri hazırlananların listesi Fakültemiz internet sayfasında 09.02.2017 tarihinden sonra “Duyurular” başlığı altında yer alacaktır. Bu nedenle, geçici mezuniyet belge takibinin Fakültemiz internet sayfasından yapılması yeterlidir.

GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ TESLİMİ

Geçici Mezuniyet Belgesi Hazır  olan mezunlarımızın hakkında yapılacak duyuru sonrası Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosundan Geçici Mezuniyet belgelerinin şahsen (Nüfus Cüzdan Fotokopisi getirilerek)  veya noter onaylı vekâletname (Vekalet eden ve vekalet verenin Nüfus Cüzdan Fotokopisi getirilerek)  ile teslim alınabilir.

Bu sayfa Hukuk Fakültesi tarafından en son 07.02.2018 12:07:00 tarihinde güncellenmiştir.